Transcendence Screen Saver

New releases and announcements from George and the staff.
george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2956
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Sat Aug 14, 2010 5:16 pm

Just finished creating a simple screen saver:

http://neurohack.com/transcendence/extr ... Saver.html

Could you please try it out and let me know if it works for you or not?

Thanks!

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5374
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Sat Aug 14, 2010 5:27 pm

:D
That looks AWESOME george!
Thanks!
*goes to try it out*
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5374
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Sat Aug 14, 2010 5:34 pm

:D
Looks really nice on a single monitor setup (ie, my netbook, which I play T on)! Thanks! (I need to get equally sized monitors for my main computer :lol: )
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image

User avatar
alterecco
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1658
Joined: Wed Jan 14, 2009 3:08 am
Location: Previously enslaved by the Iocrym

Sat Aug 14, 2010 8:53 pm

Looks really good George!

A few issues.

On Win 7 (yes, i'm on windows atm) the screensaver disappears from the selection list eventually. I don't know if you can reproduce it, but these are the steps that reproduce it for me:

1) Right click -> Install
2) Select the "Transcendence Battles" screensaver, and click OK, exiting the dialog box.
3) Re-enter the dialog box ("Change Screen Saver")
4) Select "None"in the drop down, and click OK, exiting the dialog.
5) Re-enter the dialog box again. At this point the "Transcendence Battles" option is gone from the drop-down.

Also, it seems when clicking "Settings" in the screen-saver dialog, that the preview image gets messed up (it looks like it runs faster and faster). I suppose if there are no settings to set, the button should be greyed out.

Otherwise really neat. It would be cool if some of the keystrokes from the main menu would be available here, but I am not sure if that is viable (or a good idea) in a screen-saver.

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2956
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Sat Aug 14, 2010 10:13 pm

Thanks--very helpful feedback.

I've uploaded a new version with some fixes:

1. I fixed a problem with multiple monitors (which which the image was stretched).

2. There are no Settings for the screen saver and unfortunately there is no way to gray out the button. But at least I fixed the problem with the preview image getting messed up. [This also caused problems if you tried to switch to a different screen saver.]

3. I changed the installation instructions to suggest copying the file to Windows/System32. This is optional, but if you do that then the screen saver will always appear on the list.

I think in a future version it would be cool tom implement some keystrokes. I'm pretty sure that's possible.

Thanks again and and let me know if you all find anything else.

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5374
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Sat Aug 14, 2010 10:16 pm

:D
Yeah! having the keystrokes would be neat; it should be possible; default windows slideshow allows you to use r-arrow, l-arrow to move through the selected picture

also; there's no way of actually getting to that page itself on the main site
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image

User avatar
Prophet
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 826
Joined: Tue Nov 18, 2008 6:09 pm

Sat Aug 14, 2010 11:25 pm

That's very cool!

It worked great for me (win xp pro)
Coming soon: The Syrtian War adventure mod!
A Turret defense genre mod exploring the worst era in Earth's history.
Can you defend the Earth from the Syrtian invaders?
Stay tuned for updates!

User avatar
digdug
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2614
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:23 pm
Location: Decoding hieroglyphics on Tan-Ru-Dorem

Sun Aug 15, 2010 5:38 pm

awesome ! :D

Works great here too! (Vista SP2)

User avatar
IceMephit
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 124
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:46 pm
Location: Maine

Mon Aug 16, 2010 3:36 pm

Works on XP! :D

Installed it and ran the screensaver and it works perfectly!!
For Sale: One slightly used EI500 freighter. Hull damaged, primary weapon defective, shields inoperable. Must be towed to Dry-dock. Make an offer!!

User avatar
Ttech
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2756
Joined: Tue Nov 06, 2007 12:03 am
Location: Traveling in the TARDIS
Contact:

Mon Aug 16, 2010 7:46 pm

First now how did you do that? :D I've always wanted to make a screensaver.

It works great though, especially when I a wall of ships going from one screen to another. :D
Image
Image

*** AWAY ON SABBATICAL ***
** USE EMAIL TO CONTACT ME **

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5374
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Mon Aug 16, 2010 7:48 pm

:D
Hi ttech, I see you're back.

And now you don't have to make it yourself ;)
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image

Jeoshua
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 163
Joined: Sat Sep 06, 2008 3:48 pm

Tue Aug 17, 2010 12:13 am

Screen savers are easy. Technically anything can be made into a screen saver easily by renaming the .exe to .scr... they'll run but theres extra stuff that has to be thrown into the mix to make it cooperate with other things in the system. So making a screen saver that allows key presses is no more or less challenging than making anything ELSE that uses key presses.

The only qwuestion I personally have about the screensaver is: does it check the transcendence directory and load up your mods, like the game does?

User avatar
alterecco
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1658
Joined: Wed Jan 14, 2009 3:08 am
Location: Previously enslaved by the Iocrym

Tue Aug 17, 2010 12:15 pm

Jeoshua wrote:The only qwuestion I personally have about the screensaver is: does it check the transcendence directory and load up your mods, like the game does?
I really doubt that, since the transcendence folder is not likely to be in your PATH

User avatar
Vizth
Commonwealth Pilot
Commonwealth Pilot
Posts: 54
Joined: Mon Sep 04, 2006 12:56 am
Location: Tellico Plains, Tennessee

Tue Aug 17, 2010 5:10 pm

Awesome, I just saw a gaian processor wipe out about 100 mule autons. XD
Image

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5374
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Wed Aug 18, 2010 12:08 am

open up tbd, and open up file, then copy file's data into the tbd, then add it to the tbd index, following the same format all the others use.
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image

Post Reply