1.6 Beta 1

New releases and announcements from George and the staff.
ahrenjb
Anarchist
Anarchist
Posts: 5
Joined: Thu Apr 02, 2015 7:25 pm

Fri Apr 03, 2015 4:33 pm

The new gate models are great, and so are all the new effects. It's amazing what 140 facings and a few fresh effects has done to bring the games looks into the current decade. A few new weapons graphics and effects maybe and it would be 100%.

The new backgrounds stand out too, beautiful work. Paired with the shadows it makes the whole game feel more atmospheric, giving it an element it much needed. I will say, however, that I would like the multi-layered star background to return. Not as a replacement to the new painted background, but supplemental. The current, while beautiful, doesn't really have much depth. Everything kind of floats on top of it. I'm not convinced the stars would be the fix for this, but it might help. Maybe as an option that can be turned on or off in the settings .xml.

As a side note, I've been playing Transcendence since well before 1.00, and I wanted to say that the progress its made has been awesome to see. I've spent many hours playing, and continue to return. I'd forgotten about it for some time until I was linked here for the 1.5 update, and after buying the two expansions I've been playing again. Just finished a D&O run, trying Eternity Port now. Great work George, keep it up.

FourFire
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 567
Joined: Sun Aug 12, 2012 5:56 pm

Fri Apr 03, 2015 7:49 pm

I just experienced a weird bug, which is unfortunate since this is my long term permadeath highscore save :(

After I failed to preemptively kill all the pteravore lairs, to protect the svalbard, I docked with the svalbard and immediately got teleported to a strange alternate system (no gating animation or anything)

I cannot open the Powers, , or Map screen in this state, however F1, F2 and the Galaxy map work.

There are no enemies within range, however there is a single friendly, at a range of -2147483648

Which seems like something is broken.

Edit: I self destructed and got my insurance policy :D
(func(Admin Response)= true){
if(admin func(amiable) = true)
Create func(Helpful Posts)
else func(Keep Calm and Post derisive topics)}

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2874
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Fri Apr 03, 2015 11:27 pm

ahrenjb wrote:The new gate models are great, and so are all the new effects. It's amazing what 140 facings and a few fresh effects has done to bring the games looks into the current decade. A few new weapons graphics and effects maybe and it would be 100%.

The new backgrounds stand out too, beautiful work. Paired with the shadows it makes the whole game feel more atmospheric, giving it an element it much needed. I will say, however, that I would like the multi-layered star background to return. Not as a replacement to the new painted background, but supplemental. The current, while beautiful, doesn't really have much depth. Everything kind of floats on top of it. I'm not convinced the stars would be the fix for this, but it might help. Maybe as an option that can be turned on or off in the settings .xml.

As a side note, I've been playing Transcendence since well before 1.00, and I wanted to say that the progress its made has been awesome to see. I've spent many hours playing, and continue to return. I'd forgotten about it for some time until I was linked here for the 1.5 update, and after buying the two expansions I've been playing again. Just finished a D&O run, trying Eternity Port now. Great work George, keep it up.
I really appreciate this! Thank you--I definitely plan on continuing the graphical improvements over time.

AdmiralZo
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 152
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:32 am
Location: Scouring Dantalion System for CSC Antarctica...

Sat Apr 04, 2015 2:43 am

Also, try one thing: in Settings.xml, there is an setting for <Hexarc> (under <Services>). Change the host parameter to "multiverse2.kronosaur.com" (instead of "multiverse.kronosaur.com"). Let me know if that works or not.
I tried it and now it works perfectly. Thank you! Do you still want to see my Debug.log file?

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2874
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Sat Apr 04, 2015 2:53 am

AdmiralZo wrote:
Also, try one thing: in Settings.xml, there is an setting for <Hexarc> (under <Services>). Change the host parameter to "multiverse2.kronosaur.com" (instead of "multiverse.kronosaur.com"). Let me know if that works or not.
I tried it and now it works perfectly. Thank you! Do you still want to see my Debug.log file?
Glad it worked! Actually, if you could do a tracert to the original address, that would help.

In a command prompt, type:

tracert multiverse.kronosaur.com

Then copy the result and send it to me. It looks like there is a network problem between you and the CloudFlare center.

Thank you!

AdmiralZo
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 152
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:32 am
Location: Scouring Dantalion System for CSC Antarctica...

Sat Apr 04, 2015 9:39 am

That's the results I got from the trace route.

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

D:\Users\Administrator>tracert multiverse.kronosaur.com

Tracing route to multiverse.kronosaur.com [104.28.17.119]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.43.1
2 * * * Request timed out.
3 368 ms 141 ms 150 ms 172.24.193.29
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 79 ms 77 ms 77 ms 172.22.153.204
8 59 ms 58 ms 59 ms 172.22.153.194
9 102 ms 120 ms 117 ms 172.22.153.212
10 * * * Request timed out.
11 1859 ms 399 ms 408 ms 198.142.255.54
12 * * * Request timed out.
13 94 ms 103 ms 149 ms 210.49.48.9
14 * * * Request timed out.
15 63 ms * * 59.154.142.22
16 75 ms 66 ms 65 ms 161.43.103.222
17 81 ms 58 ms 87 ms 161.43.103.222
18 109 ms 95 ms 100 ms ten-0-1-0-0.cor03.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31
.196.162]
19 85 ms 78 ms 97 ms ten-0-1-0-0.cor03.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31
.196.162]
20 100 ms 94 ms 93 ms bundle-100.bdr04.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31.
192.45]
21 97 ms 79 ms 98 ms 104.28.17.119

Trace complete.

D:\Users\Administrator>

AdmiralZo
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 152
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:32 am
Location: Scouring Dantalion System for CSC Antarctica...

Sat Apr 04, 2015 10:23 am

I just downloaded 1.6 Beta 2 and I changed the host parameter for the setting <Hexarc> to "multiverse2.kronosaur.com" but it seems to not work. :(

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2874
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Sat Apr 04, 2015 2:55 pm

AdmiralZo wrote:I just downloaded 1.6 Beta 2 and I changed the host parameter for the setting <Hexarc> to "multiverse2.kronosaur.com" but it seems to not work. :(
It looks like you are on a private IP address range (probably a company?). Could this be a firewall issue?

AdmiralZo
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 152
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:32 am
Location: Scouring Dantalion System for CSC Antarctica...

Tue Apr 07, 2015 3:54 am

Yeah, I'm using a laptop that the school gives us. I have to give it back at the end of next year, so I might get my own then. :)

Post Reply