1.6 RC 2

New releases and announcements from George and the staff.
Post Reply
george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2877
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Sun Jul 12, 2015 6:22 pm

RC 2 has been deployed!

This build fixes a couple of major bugs:

1. The bug with Scarab freighter and Gaian Processor has been fixed. Thanks for reporting this!
2. I fixed a major crash bug with DynSys (due to a bad error path in the engine).

Thanks to everyone who gave feedback and keep those reports coming!

The game should automatically update, but if it doesn't, please download at the usual place: http://kronosaur.com/downloads/TranscendenceNext.zip

Bruno
Commonwealth Pilot
Commonwealth Pilot
Posts: 66
Joined: Tue Oct 02, 2012 10:49 am

Sun Jul 12, 2015 8:43 pm

Trying it out now.

-There is a money bug that was also present in 1.6 RC1.
When you do some actions in the dock screen, you get a price quote, but the money paid is far more:

I docked on the Eridani drydock to upgrade my new Sapphires armor to light plasteel, for the price of 260 per segment. But the actual money subtracted from my account was 3-4 times more, I think.

The same thing happened last version starting in Tau Ceti with a Freyr, but with something like 12.000 credits earned from trading gone in seconds, I could not understand why. It must have been connected to buying/upgrading equipment from the relatively new dock screen, I believe now.

(It does not happen when I buy a normal piece of equipment and has it installed I *think*, more testing should be done. However, since it has happend twice with me in 3 starting games, it will be very annoying for a new player learning the game to have all their hard earned money gone without explanation, so it should be looked at before 1.6 release.)

User avatar
PKodon
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 125
Joined: Sat Apr 18, 2009 6:03 pm
Location: "Minocs. I've got a baaad feeling about this.... This is no cave!"

Tue Jul 14, 2015 5:47 pm

Alright, this was in the beta 2, but I didn't report it at the time.

I got the following error when downloading the files from Multiverse with the new version of Transcendence:
(Note lower left, above the Load Game button.)
When this error occurs, downloading stops, and is not resumed unless you quit Transcendence and restart it.

Image

Also, in the Debug.log file, I found the following:

Code: Select all

07/14/2015 12:00:00	backColor not supported: Resources\Worlds1.jpg.
(this was listed for several files, see attached Debug.log)
...
07/14/2015 12:00:01	Downloaded: Cache\LFS_Lib.tdb
07/14/2015 12:00:06	0 bytes returned.
07/14/2015 12:00:06	Unable to read from server: Unable to read HTTP status list
07/14/2015 12:00:28	0 bytes returned.
07/14/2015 12:00:28	Unable to read from server: Unable to read HTTP status list
07/14/2015 12:00:49	0 bytes returned.
07/14/2015 12:00:49	Unable to read from server: Unable to read HTTP status list
I won't list all the similar errors, the file is attached below.

Debug.log https://dl.dropboxusercontent.com/u/3919962/Debug.log
"Don't ask ..., I don't wanna know, and I don't wanna care!" - PK
Meet us on IRC --> Image
"... the hornet battlepod is the closest we have ingame to flying into battle in a wheelbarrow
with a bathtub nailed upside down to the top of it to provide armor."
- The Shrike

User avatar
PKodon
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 125
Joined: Sat Apr 18, 2009 6:03 pm
Location: "Minocs. I've got a baaad feeling about this.... This is no cave!"

Tue Jul 14, 2015 6:06 pm

Also, with the imminent Steam release, will we finally be allowed to add an avatar on Multiverse for that blank square next to our name?
"Don't ask ..., I don't wanna know, and I don't wanna care!" - PK
Meet us on IRC --> Image
"... the hornet battlepod is the closest we have ingame to flying into battle in a wheelbarrow
with a bathtub nailed upside down to the top of it to provide armor."
- The Shrike

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2877
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Wed Jul 15, 2015 4:59 am

Bruno wrote:Trying it out now.

-There is a money bug that was also present in 1.6 RC1.
When you do some actions in the dock screen, you get a price quote, but the money paid is far more:

I docked on the Eridani drydock to upgrade my new Sapphires armor to light plasteel, for the price of 260 per segment. But the actual money subtracted from my account was 3-4 times more, I think.

The same thing happened last version starting in Tau Ceti with a Freyr, but with something like 12.000 credits earned from trading gone in seconds, I could not understand why. It must have been connected to buying/upgrading equipment from the relatively new dock screen, I believe now.

(It does not happen when I buy a normal piece of equipment and has it installed I *think*, more testing should be done. However, since it has happend twice with me in 3 starting games, it will be very annoying for a new player learning the game to have all their hard earned money gone without explanation, so it should be looked at before 1.6 release.)
I can't reproduce this at all. If anyone can reproduce it, please let me know.

PM
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2238
Joined: Wed Sep 01, 2010 12:54 am

Fri Jul 17, 2015 7:03 pm

One thing I just noticed: Shops do not lower their buy back prices as their inventory of a given item grows. Player can still get full price as long the shop does not have too much (or player's inventory exceeds theirs). Shops still refuse to buy if they have too much and player does not have a bigger inventory than them. This is a welcome change. No longer do I need to sell one then horde the rest until I can sell in bulk for maximum profit unless I need to beat the absolute limit.
Download and Play in 1.7 Beta...
Playership Drones v7 (Beta): Acquire and command almost any ship in Stars of the Pilgrim or Eternity Port.
Drake Technologies (Alpha): More hardware for combat in parts 1 and 2!
Star Castle Arcade: Relive classic arcade gaming in a new Transcendence adventure!
Godmode v3 (WIP): Dev/cheat tool compatible with D&O parts 1 or 2.

User avatar
Aeon Blaze
Miner
Miner
Posts: 34
Joined: Wed Dec 04, 2013 3:20 pm
Location: Aboard the Phobos.

Fri Jul 17, 2015 7:42 pm

Bruno wrote:Trying it out now.

-There is a money bug that was also present in 1.6 RC1.
When you do some actions in the dock screen, you get a price quote, but the money paid is far more:

I docked on the Eridani drydock to upgrade my new Sapphires armor to light plasteel, for the price of 260 per segment. But the actual money subtracted from my account was 3-4 times more, I think.

The same thing happened last version starting in Tau Ceti with a Freyr, but with something like 12.000 credits earned from trading gone in seconds, I could not understand why. It must have been connected to buying/upgrading equipment from the relatively new dock screen, I believe now.

(It does not happen when I buy a normal piece of equipment and has it installed I *think*, more testing should be done. However, since it has happend twice with me in 3 starting games, it will be very annoying for a new player learning the game to have all their hard earned money gone without explanation, so it should be looked at before 1.6 release.)
I have had this happened to me just now on 1.6 RC2. I had more than 3000 credits, I upgraded only the front armor segment to Solar armor (930 credits total) through the armor dealer's "Armors and Shield" dockscreen and now there is only 645 credits left. I think the money that's being substracted is almost 3 times the quoted price of buying+installation.

I was in Freyr in tau ceti.

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2877
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Wed Jul 22, 2015 11:45 pm

Bruno wrote:-There is a money bug that was also present in 1.6 RC1.
Aeon Blaze wrote:I have had this happened to me just now on 1.6 RC2.
I found the bug--not a moment too soon.

This turned out to be a very subtle re-entrancy bug, in which the act of removing an armor segment from a station (to install it on the player) would cause the dock screen list to reset (since the inventory changed) and end up selecting the top item on the list (usually the most expensive one); when it came time to charge the player, because the cursor was reset to a different item, we would charge whatever the price of the top item was.

Thanks for reporting this!

Bruno
Commonwealth Pilot
Commonwealth Pilot
Posts: 66
Joined: Tue Oct 02, 2012 10:49 am

Thu Jul 23, 2015 10:27 pm

Glad to have helped finding this bug, good that you could fix it before Steam release. I have not fond any others, unless you count extremely long Korolev escort missions in binary systems. They should perhaps only offer escorting to destinations in the local solar system if it is a binary, else it get really frustrating to do them.

NMS
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 400
Joined: Tue Mar 05, 2013 8:26 am

Fri Jul 24, 2015 12:00 am

Or offer more money based on the distance.

User avatar
catfighter
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 466
Joined: Fri Nov 08, 2013 5:17 am
Location: Laughing manically amidst the wreckage of the Iocrym fleet.

Fri Jul 24, 2015 7:02 pm

YES please! It took one of my freighters something like ten minutes round trip.

Alternatively, some way to match a target ship's speed/direction would be incredibly useful, and for more situations than just this one. Half my problems would be instantly solved if this were implemented!
Behold my avatar, one of the few ships to be drawn out pixel by pixel in the dreaded... Microsoft Paint!

Day 31: "I have successfully completed my time reversal experiment! Muahahaha!!!"
Day 30: "I might have run into a little problem here."

User avatar
oldmanwynter
Anarchist
Anarchist
Posts: 14
Joined: Sat May 14, 2011 6:47 pm

Fri Jul 24, 2015 8:29 pm

+1 to player escorting mechanics.

Post Reply