1.3 will not start

Here you can get help resolving Transcendence-related issues.
TVR
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 334
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:26 am

Re: 1.3 will not start

Post by TVR » Mon Aug 18, 2014 9:43 pm

Keedo, IceMephit, what CPUs are you using?

wik discovered an SSE2 bug that affects Athlon XPs in this topic: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.p ... da2#p59662
Fiction is reality, simplified for mass consumption.
PGP: 0x940707ED, 5DB8 4CB4 1EF5 E987 18A0 CD99 3554 3C13 9407 07ED
Bitcoin: 1LLDr7pnZDjXVT5mMDrkqRKkAPByPCQiXQ

User avatar
IceMephit
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 124
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:46 pm
Location: Maine

Re: 1.3 will not start

Post by IceMephit » Sat Aug 23, 2014 7:00 am

TVR wrote:Keedo, IceMephit, what CPUs are you using?

wik discovered an SSE2 bug that affects Athlon XPs in this topic: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.p ... da2#p59662
I am using a mobile Athlon 4 (1.2gh).
XP SP3.
For Sale: One slightly used EI500 freighter. Hull damaged, primary weapon defective, shields inoperable. Must be towed to Dry-dock. Make an offer!!

TVR
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 334
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:26 am

Re: 1.3 will not start

Post by TVR » Sat Aug 23, 2014 8:54 am

IceMephit wrote:I am using a mobile Athlon 4 (1.2gh).
XP SP3.
Bingo.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... ocket_A.29

Mobile Athlon 4 is an Athlon XP, and it lacks SSE2 support. Now we just need George to disable the SSE2 optimization flag when compiling in Visual Studio C++, and the latest versions of Transcendence will run on yours, Keedo's and wik's systems again.
Fiction is reality, simplified for mass consumption.
PGP: 0x940707ED, 5DB8 4CB4 1EF5 E987 18A0 CD99 3554 3C13 9407 07ED
Bitcoin: 1LLDr7pnZDjXVT5mMDrkqRKkAPByPCQiXQ

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest