[1.5] EP Bugged CSC India (Maybe others)

Found a bug in the game? Post it in one of the applicable sub forums depending on the version you are using. Tech support is also available in the Tech Support subforum.
Post Reply
JimB
Anarchist
Anarchist
Posts: 11
Joined: Mon Jan 12, 2015 10:43 am

Tue Jan 20, 2015 1:20 pm

I was running the CSC missions, and buying fuel for my 500MW reactor. I then got promoted to Master Sergeant, and the Refuel option then changed to say "This station does not have fuel suitable for your ship's reactors". Nothing had changed on my ship setup, the only change was the promotion. I am assuming this is a bug triggered when the station switches from selling you fuel to doing it free of charge, or from expensive to cheap. This is more than a bit annoying, as CSCs are a good source of fuel in later systems.

User avatar
JohnBWatson
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1363
Joined: Tue Aug 19, 2014 10:17 pm

Tue Jan 20, 2015 10:04 pm

JimB wrote:I was running the CSC missions, and buying fuel for my 500MW reactor. I then got promoted to Master Sergeant, and the Refuel option then changed to say "This station does not have fuel suitable for your ship's reactors". Nothing had changed on my ship setup, the only change was the promotion. I am assuming this is a bug triggered when the station switches from selling you fuel to doing it free of charge, or from expensive to cheap. This is more than a bit annoying, as CSCs are a good source of fuel in later systems.
I've seen this problem as well. It affects all Fleet assets, and it also occurs for repairs once the player reaches the rank at which they become free.

User avatar
Shrike
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2704
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am
Location: Scouting the borders of sanity (there's a lovely view of the abyss).

Tue Jan 20, 2015 11:00 pm

I note that in the coding for the Space Command stuff (I think), things are set to have prices rather than being a giveaway because of being unable to sell things for nothing. I am unaware of whether this is a balancing thing (to prevent money-grinding), or whether it is a mechanical limitation. If it's the latter, then this may be the cause of this problem
Your friendly local genderqueer weapons designer & forum moderator. My pronoun is "They".

JimB
Anarchist
Anarchist
Posts: 11
Joined: Mon Jan 12, 2015 10:43 am

Wed Jan 21, 2015 1:10 pm

Are you talking about the Refuel option there or the Armoury one, as I recall the Refuel option being 0 credits on previous version once you reach an appropriate rank.

User avatar
Atarlost
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2391
Joined: Tue Aug 26, 2008 12:02 am

Wed Jan 21, 2015 6:25 pm

The key there is previous version. The merchant code was redone for 1.5 to support EP and it broke something.
Literally is the new Figuratively

User avatar
JohnBWatson
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1363
Joined: Tue Aug 19, 2014 10:17 pm

Wed Jan 21, 2015 9:59 pm

JimB wrote:Are you talking about the Refuel option there or the Armoury one, as I recall the Refuel option being 0 credits on previous version once you reach an appropriate rank.
At a higher rank, armor repair is also supposed to become free. In the new version, it experiences the same problem as refueling at that rank.

Post Reply