View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Sep 30, 2014 3:50 pm



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5 posts ] 
[Closed] Help reproducing this bug 
Author Message
Developer
Developer

Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Posts: 2311
Post [Closed] Help reproducing this bug
I need help reproducing this bug: http://wiki.neurohack.com/transcendence/trac/ticket/340

Basically, it says that the CSC Antarctica doesn't fire on the player. I've followed these steps:

1. Go to the Dantalion system (usually via Elyssium)
2. Go to the Commonwealth station and pay 10,000 rin to get the location of the Antarctica
3. Go to the Antarctica and open fire.
4. For each shot, the Antarctica says, "Cease fire..."
5. At some point, it turns red.
6. Then it immediately starts attacking me (using its TeV9s and missiles).

The bug says that #6 doesn't happen (although it does turn red). Can anyone reproduce?

A few clues:

a. There is code in the engine that prevents secondary weapons from attacking non-aggressive ships, where non-aggressive is defined as "has not fired a weapon in some period of time." Since the Antarctica's TeV9s count as secondary weapons, they will not attack the player if he/she hasn't fired.

b. Perhaps if wingmen attack the Antarctica without the player then this will repro.

c. In a nebula, it is possible that the Antarctica cannot see the player (though I don't know the range).

If you get a reproducible case, can you please save a copy of the game and send to me (transcendence@neurohack.com)? Thanks!


Mon May 09, 2011 11:05 pm
Profile WWW
Militia Captain
Militia Captain
User avatar

Joined: Wed Nov 18, 2009 1:01 am
Posts: 775
Location: Still looking for the csc Antarctica
Post Re: Help reproducing this bug
just did it,

steps

1 go to Dantalion system (via g.o.d mod)
2 get IM90
3 fly around the gates till you find it
4 open fire
5 watch as it runs away helplessly

_________________
Image
Image
Image
Image
"Dash_Merc - George is a genius, in that he created this game engine that is infinitely extendable"
"<@sheepluva>Good night everybody, may the source be with you." <-- FOSG dev
"You only need THREE tools in life - WD-40 to make things go, Duct Tape to make things stop And C-4 to make things go away"


Tue May 10, 2011 12:08 am
Profile WWW
Fleet Admiral
Fleet Admiral
User avatar

Joined: Tue Nov 06, 2007 12:03 am
Posts: 2563
Location: Traveling in the TARDIS
Post Re: Help reproducing this bug
humm. Sounds more like a feature to me. :roll:
But seriously though, I just tried it but I wasn't able to get this to happen. I went to the system fired on Antartica but it never turned red.

_________________
Image
Image
Image
Image
Image <-- IRC Access Point!
73's


Tue May 10, 2011 12:10 am
Profile WWW
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant

Joined: Fri Feb 12, 2010 4:56 pm
Posts: 151
Location: With the stRong.
Post Re: Help reproducing this bug
Honestly, I'm having more trouble getting the Antarctica to attack me.


Tue May 10, 2011 2:54 am
Profile
Developer
Developer

Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Posts: 2311
Post Re: Help reproducing this bug
Thank you all. RPC sent me a save file that helped me to debug the problem.

It turned out to be an uninitialized variable bug that only appeared in Release mode (not on Debug builds, which is why I couldn't find it). Under certain circumstances, particularly with ships with lots of secondary weapons, the engine failed to find any targets. This is fixed in 1.06.

Thanks all!


Tue May 10, 2011 4:36 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.