AI attacking dead stations?

Bug reports for the different beta versions of transcendence.
Post Reply
User avatar
Blitz
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 342
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:29 am

AI attacking dead stations?

Post by Blitz » Sun May 24, 2015 2:12 pm

I've had this strange issue with the AI continuing to attack dead stations. I'm on 1.6b4 on Win 8, fresh game playing eternity port.

Noticed this twice. First was right after the start Goron Soldier continuing to attack anarchists even though it had already destroyed it. And it continued to do so even though I was hammering it with the Otorishi cannon (at a slightly longer range than the Goron was from the destroyed station but still on the same screen.

Second was this Salvage Nomad in the screenshot which got accidentally hit with the Laser array from the Abbasid outpost while I hid behind an asteroid and killed it.
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (142.75 KiB) Viewed 1451 times

User avatar
JohnBWatson
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1319
Joined: Tue Aug 19, 2014 10:17 pm

Re: AI attacking dead stations?

Post by JohnBWatson » Sun May 24, 2015 3:10 pm

Confirmed for Goron Behemoths, Xenophobe Defenders, and Dreaming Nomads.

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2849
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Re: AI attacking dead stations?

Post by george moromisato » Sun May 24, 2015 4:12 pm

JohnBWatson wrote:Confirmed for Goron Behemoths, Xenophobe Defenders, and Dreaming Nomads.
Is there a way to reproduce this?

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5342
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Re: AI attacking dead stations?

Post by Wolfy » Sun May 24, 2015 4:50 pm

I've had this happen while testing TSB as well, usually when spawning enemy stations very close to each other using godmod to deliberately instigate battle.
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Image

User avatar
JohnBWatson
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 1319
Joined: Tue Aug 19, 2014 10:17 pm

Re: AI attacking dead stations?

Post by JohnBWatson » Sun May 24, 2015 5:01 pm

george moromisato wrote:
JohnBWatson wrote:Confirmed for Goron Behemoths, Xenophobe Defenders, and Dreaming Nomads.
Is there a way to reproduce this?
Not to my knowledge, but I believe it's a known glitch that's been occurring with Xenophobe defenders for a while.

It also affects Ferian Warriors.

User avatar
AssumedPseudonym
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 928
Joined: Thu Aug 29, 2013 5:18 am
Location: On the other side of the screen.

Re: AI attacking dead stations?

Post by AssumedPseudonym » Sun May 24, 2015 5:19 pm

 I’ll confirm. It seems to happen most often with Salvager Nomads for me, but they’re hardly the only ones. Xenophobes are frequent culprits, and I’ve even had it happen with an Alderem Destroyer from TSB once. It’s not something that crops up often, but it does crop up often enough to be noticeable.
Image

My mods on Xelerus: Click here!

Of all the things I’ve lost in life, I miss my mind the least. (I’m having a lot more fun without it!)

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2849
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Re: AI attacking dead stations?

Post by george moromisato » Sun May 24, 2015 9:38 pm

If someone gets a savefile in which a ship (salvager or other) is attacking a dead station, please send it to me. Thanks!

User avatar
Blitz
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 342
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:29 am

Re: AI attacking dead stations?

Post by Blitz » Mon May 25, 2015 7:14 am

george moromisato wrote:If someone gets a savefile in which a ship (salvager or other) is attacking a dead station, please send it to me. Thanks!
George I've shared it with you. Chack PMs. The file you're looking for is Blitz-2963.sav. I've quit the game before exiting the Kibo starter system where I encountered these issues. You should be able to find the entire game folder state in there.

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2849
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Re: AI attacking dead stations?

Post by george moromisato » Mon May 25, 2015 5:45 pm

Thanks for your help! I believe I've fixed this problem in 1.6 Beta 5.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest