Stupidest early game death.

Ask any question about playing and surviving in the Transcendence universe. Newbies welcome!
Post Reply
User avatar
ptbptb
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 143
Joined: Mon May 10, 2010 7:34 pm

Tue Jun 15, 2010 12:00 pm

Sold my starting equipment for a bit of cash and bought two roms and two unidentified barrels to test out.

First barrel. "Your ship is not decontaminated so this decontamination gel does nothing"
Second barrel. "This is radioactive waste! Your ship is contaminated"

Docked with the station and didn't have enough credits to get decontaminated. :cry:

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5389
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Tue Jun 15, 2010 12:56 pm

Now why would you do a silly thing like buying unidentified barres? Level 1 barrels are a rip-off. I only go for level 5 or higher.

Roms, well you're forced to put up with the risk of those stupid damaged enhancement roms which damage your stuff. >:( because of the targeting program rom which is hidden there and you are not gauranteed one if you are willing to sacrifice a trading outpost's order ability for one.
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Homelab Servers: Xeon Silver 4110, 16GB | Via Quadcore C4650, 16GB | Athlon 200GE, 8GB | i7 7800X, 32GB | Threadripper 1950X, 32GB | Atom x5 8350, 4GB | Opteron 8174, 16GB
Workstations & Render machines: Threadripper 2990WX, 32GB, 2x 1080ti | Xeon Platinum 8173M, 48GB, 1070ti | R9 3900X, 16GB, Vega64 | 2x E5 2430L v2, 24GB, 970
Office Systems: 2x Xeon Silver 4116, 96GB, 2x 1080ti | i7 3770, 16GB, some old quadro | i5 3210m, 8GB | some i7 macbook
Misc Systems: R5 3500U, 20GB | R5 2400G, 16GB | i5 7640X, 16GB, Vega56 | E5 2620, 8GB, R5 260 | P4 1.8ghz, 0.75GB, Voodoo 5 5500 | Athlon 64 x2 4400+, 1.5GB, FX 5800 Ultra | Pentium D 3.2ghz, 4GB, 7600gt | Celeron g460, 8GB, 730gt | 2x Athlon FX 74, 8GB, 8800gts 512 | FX 9590, 16GB, R9 295x2 | E350, 8GB | Phenom X4 2.6ghz, 16GB, 8800gt | random core2 duo/atom/i5/i7 laptops

User avatar
ptbptb
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 143
Joined: Mon May 10, 2010 7:34 pm

Tue Jun 15, 2010 1:16 pm

Wolfy wrote:Now why would you do a silly thing like buying unidentified barres? Level 1 barrels are a rip-off. I only go for level 5 or higher.
Because I like to know what they are. I'm a 'completist' like that.

User avatar
Wurmish
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 174
Joined: Mon May 11, 2009 2:26 am
Location: A tesseract

Tue Jun 15, 2010 2:02 pm

My first game once I kinda knew what I was doing. Stuck in a system before Rigel (low cash, fuel, inefficient exploration coupled with general lack of know-how), I blew up a hotel thinking it would have supplies. Gotha missiles hurt.
My first mod, mostly done, still balance testing.
http://xelerus.de/index.php?s=mod&id=789

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2768
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Tue Jun 15, 2010 8:22 pm

Once when I was bored and had just installed GOD Mod for the first time, I had a NAMI Mine launcher on my ship...with standard armor and shields.


I was just a TAD too close to the mines when a corsair came past. ;)
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

robbybarbera
Anarchist
Anarchist
Posts: 5
Joined: Fri May 21, 2010 1:53 pm
Location: Louisiana

Tue Jun 22, 2010 3:50 pm

I was using the scuttle mod and didn't realize it when i first used that you could do some serious damage to your ship. Well I destroyed one of the Charon pirate frigate and was going to scuttle it. Little did I realize I was docked right over it and with damage and shields down from the fight with the frigate. I blew my ship up when I scuttled it. Never made that mistake again!

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2768
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Tue Jun 22, 2010 8:22 pm

Zerg-rushing a centauri station in a Hornet. Light titanium armor+ no shield is NOT good against centauri recoilless cannons.
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

User avatar
IceMephit
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 124
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:46 pm
Location: Maine

Mon Jul 05, 2010 7:19 pm

Well, recently I learned that my game was running at half-speed. I didn't realize it until I timed my shield regen rate and it took twice as long as it was supposed to. When I figured out why (my color was set to 32, I changed to 16) I started a new game, and to my surprise I couldn't control my Wolfen anymore. It was like driving a stock car on an ice field. Arco toasted me in seconds.
For Sale: One slightly used EI500 freighter. Hull damaged, primary weapon defective, shields inoperable. Must be towed to Dry-dock. Make an offer!!

User avatar
bimbel
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 181
Joined: Wed Jul 05, 2006 8:22 am
Location: Germany
Contact:

Sun Jul 18, 2010 9:57 am

Fantastic game. Omni Turbolaser (+fast +75%) lots of good stations and items. Then in the fifth system getting contaminated after a tough fight. I calculate the thext CW station and come to the conclusion that I can make it. I fire up the thrusters and head to the gate.

The CW station shows up 8 seconds before death.

Hitting d

7 Seconds

The "No docking ports available" flashes up

6 seconds

panic

5 seconds

I start shoting a docked ship it dosn't flee

4 seconds

again panic but suddenly a ship on the portside leaves

3 seconds

I hit the thrusters with everything I got

2 seconds

I hit d and manage to dock with the station 2 seconds(!) before death!
The station wants 250 credits to decontaminate my ship

But the screen dosn't offer the decontamination button.

My eyes flash up to the credit count.

My eyes get to see a devastating 238 credits.

I undocked and 1.5 seconds later died a death through radiation only because missing the value of not even 2 tanks of frozen water.

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2768
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Sun Jul 18, 2010 10:30 am

Ouch!
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

Arctec
Anarchist
Anarchist
Posts: 3
Joined: Sun Jul 25, 2010 11:27 am

Tue Jul 27, 2010 3:20 am

Dumbest death for me was when I was on the last mission for shipping company to wipe out the pirate stronghold. While passing by a black market I pressed spacebar by accident and shot one of those docked ships.

Oh the rape... the whole fleet vaporized

And yeah omni turbo lasers are awesome! Either that or upgraded omni particle cannons. Speed of the projectile makes dodging it impossible.

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5389
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Tue Jul 27, 2010 4:35 am

I was all like, "I'm going to test out my new ares carrier against a CSC! In eridani! Without using godmod to upgrade my ship! :D So smart an idea!"
So I spawned via godmod, a CSC & an ares carrier, which spawn to either side of me.
Lol. No way I lasted long. :lol:
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Homelab Servers: Xeon Silver 4110, 16GB | Via Quadcore C4650, 16GB | Athlon 200GE, 8GB | i7 7800X, 32GB | Threadripper 1950X, 32GB | Atom x5 8350, 4GB | Opteron 8174, 16GB
Workstations & Render machines: Threadripper 2990WX, 32GB, 2x 1080ti | Xeon Platinum 8173M, 48GB, 1070ti | R9 3900X, 16GB, Vega64 | 2x E5 2430L v2, 24GB, 970
Office Systems: 2x Xeon Silver 4116, 96GB, 2x 1080ti | i7 3770, 16GB, some old quadro | i5 3210m, 8GB | some i7 macbook
Misc Systems: R5 3500U, 20GB | R5 2400G, 16GB | i5 7640X, 16GB, Vega56 | E5 2620, 8GB, R5 260 | P4 1.8ghz, 0.75GB, Voodoo 5 5500 | Athlon 64 x2 4400+, 1.5GB, FX 5800 Ultra | Pentium D 3.2ghz, 4GB, 7600gt | Celeron g460, 8GB, 730gt | 2x Athlon FX 74, 8GB, 8800gts 512 | FX 9590, 16GB, R9 295x2 | E350, 8GB | Phenom X4 2.6ghz, 16GB, 8800gt | random core2 duo/atom/i5/i7 laptops

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2768
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Tue Jul 27, 2010 5:26 am

Wolfy wrote:I was all like, "I'm going to test out my new ares carrier against a CSC! In eridani! Without using godmod to upgrade my ship! :D So smart an idea!"
So I spawned via godmod, a CSC & an ares carrier, which spawn to either side of me.
Lol. No way I lasted long. :lol:
Palm, meet Face. Face, Palm.
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

User avatar
Ttech
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2756
Joined: Tue Nov 06, 2007 12:03 am
Location: Traveling in the TARDIS
Contact:

Tue Jul 27, 2010 4:54 pm

Well when I first starting playing Transcendence I had no idea what the plot or anything was all I knew was their was a weird spinny thing you were supposed to go through and red meant bad. So Stayed in Endari till Korolv ran out and then I managed on level 2 weapons to get to the first Militia Station. Then I died.
Image
Image

*** AWAY ON SABBATICAL ***
** USE EMAIL TO CONTACT ME **

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5389
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Tue Jul 27, 2010 7:21 pm

:lol:
:shock:
You got as far as the first militia station on level 2 weapons? :D
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Homelab Servers: Xeon Silver 4110, 16GB | Via Quadcore C4650, 16GB | Athlon 200GE, 8GB | i7 7800X, 32GB | Threadripper 1950X, 32GB | Atom x5 8350, 4GB | Opteron 8174, 16GB
Workstations & Render machines: Threadripper 2990WX, 32GB, 2x 1080ti | Xeon Platinum 8173M, 48GB, 1070ti | R9 3900X, 16GB, Vega64 | 2x E5 2430L v2, 24GB, 970
Office Systems: 2x Xeon Silver 4116, 96GB, 2x 1080ti | i7 3770, 16GB, some old quadro | i5 3210m, 8GB | some i7 macbook
Misc Systems: R5 3500U, 20GB | R5 2400G, 16GB | i5 7640X, 16GB, Vega56 | E5 2620, 8GB, R5 260 | P4 1.8ghz, 0.75GB, Voodoo 5 5500 | Athlon 64 x2 4400+, 1.5GB, FX 5800 Ultra | Pentium D 3.2ghz, 4GB, 7600gt | Celeron g460, 8GB, 730gt | 2x Athlon FX 74, 8GB, 8800gts 512 | FX 9590, 16GB, R9 295x2 | E350, 8GB | Phenom X4 2.6ghz, 16GB, 8800gt | random core2 duo/atom/i5/i7 laptops

Post Reply