Era 3: Unable to designate new sector capitals?

General discussion for the game Anacreon
Post Reply
User avatar
Xephyr
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 795
Joined: Fri Dec 14, 2007 1:52 am
Location: Orion Arm, Milky Way

Era 3: Unable to designate new sector capitals?

Post by Xephyr » Sat Apr 15, 2017 2:52 am

I can't seem to designate planets as sector capitals. The error I get is: "Sector capitals must be at least 250 light-years away from imperial capital." despite that they are withing 250 light years (and meet all other requirements).

Anyone else seeing this error?
Last edited by Xephyr on Sat Apr 15, 2017 5:24 pm, edited 1 time in total.
Project Renegade (Beta) : "The Poor Man's Corporate Command!"
"Cowards die many times before their deaths; The valiant never taste of death but once. " -Julius Caesar as written by William Shakespeare, a notorious permadeath player.

User avatar
--Imperator--
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 133
Joined: Wed Aug 10, 2016 8:35 am

Re: Era 3 bug: Unable to designate new sector capitals?

Post by --Imperator-- » Sat Apr 15, 2017 3:28 am

Capitals must be 250 ly away from any other capital.
Attachments
screenshot 2017-04-15.jpg
screenshot 2017-04-15.jpg (65.62 KiB) Viewed 119 times
"Live long and may the Force be ever in your favour, Mr. Potter"
-- Gandalf (The Chronicles of Narnia)

User avatar
Xephyr
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 795
Joined: Fri Dec 14, 2007 1:52 am
Location: Orion Arm, Milky Way

Re: Era 3 bug: Unable to designate new sector capitals?

Post by Xephyr » Sat Apr 15, 2017 3:40 am

Ah, okay. That's a big change from the earlier versions.

Thanks
Project Renegade (Beta) : "The Poor Man's Corporate Command!"
"Cowards die many times before their deaths; The valiant never taste of death but once. " -Julius Caesar as written by William Shakespeare, a notorious permadeath player.

User avatar
Watch TV, Do Nothing
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 706
Joined: Sun Feb 05, 2012 12:22 am

Re: Era 3 bug: Unable to designate new sector capitals?

Post by Watch TV, Do Nothing » Sat Apr 15, 2017 12:55 pm

You have to either have a jumpship yard and establish the capital in the part of its beacon range that is beyond the capital's range, or convoy the transports with a gunship or capship fleet.

george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2842
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Re: Era 3 bug: Unable to designate new sector capitals?

Post by george moromisato » Sun Apr 16, 2017 2:54 pm

Xephyr wrote:
Sat Apr 15, 2017 3:40 am
Ah, okay. That's a big change from the earlier versions.

Thanks
Yeah, that's definitely a big change from the last version. There were a couple of exploits involving creating lots of sector capitals. This change also slows down empire expansion (slightly). Plus it is consistent with the original purpose of a sector capital, which is to handle administration for planets too far away from the main capital.

See: https://ministry.kronosaur.com/record.hexm?id=3895

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest