1.2 RC 2

New releases and announcements from George and the staff.
george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2989
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

A new version is ready and will automatically download the next time you run Transcendence (provided you're running RC 1). You may manually download from the usual place (http://kronosaur.com/downloads/TranscendenceNext.zip).

NOTE: In RC 1, unfortunately, the download task blocks other tasks, so you probably won't be able to load or start a new game until the download is complete. I've fixed this in RC 2 (the download will not interfere with other Transcendence tasks). You can avoid this by upgrading manually (or not signing in).

RC 2 is mostly a bug fix release:

1. Unknown items do not get visual attributes.
2. Special tinker items should no longer available at Corporate Trading Post.

3. Player autotargetting takes swivel into account when choosing targets.
4. Added setting to disable auto downloads (<Option name="noAutoUpdate" value="true"/> in Settings.xml)
5. Adjusted background color of new display attributes.

6. Multiple laser collimators should not confer enhancement. See: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.php?f=30&t=6112
7. Fixed bug with enhancements. See: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.php?f=30&t=6103
8. Fixed mining. See: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.p ... f=2#p55107
9. Fixed bug in which Ferians don't attack the player. See: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.php?f=30&t=6110
10. Intro does not show virtual objects
11. Aux weapons now inside shields. http://forums.kronosaur.com/viewtopic.php?f=30&t=6122
12. Fixed epitaph when best ship destroyed is friendly. See: http://forums.kronosaur.com/viewtopic.p ... =30#p55221
13. sysVector... functions now deal with negative angles.
14. Downloading upgrade no longer interferes with loading/creating games.

Please let me know how the auto upgrade goes.

This should be the last RC. The next build will be a final 1.2, so please report any last minute critical bugs as soon as possible. Thanks for all your bug reports--we've caught a bunch of good bugs this time.
Watch TV, Do Nothing
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 803
Joined: Sun Feb 05, 2012 12:22 am
Contact:

Auto update didn't happen for me. Logged in and out of multiverse, quit and reopened, but no dice.
RPC
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2876
Joined: Thu Feb 03, 2011 5:21 am
Location: Hmm... I'm confused. Anybody have a starmap to the Core?

Same for me.
Tutorial List on the Wiki and Installing Mods
Get on Discord for mod help and general chat
Image
Image
Der Tod ist der zeitlose Frieden und das leben ist der Krieg
Wir müssen wissen — wir werden wissen!
I don't want any sort of copyright on my Transcendence mods. Feel free to take/modify whatever you want.
User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5400
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Thanks george! (I just manually downloaded it, didnt check the autodownload)
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Homelab Servers: Xeon Silver 4110, 16GB | Via Quadcore C4650, 16GB | Athlon 200GE, 8GB | i7 7800X, 32GB | Threadripper 1950X, 32GB | Atom x5 8350, 4GB | Opteron 8174, 16GB | Xeon E5 2620 v3, 8GB
Workstations & Render machines: Threadripper 3990X, 128GB, 1080ti | Threadripper 2990WX, 32GB, 1080ti | Xeon Platinum 8173M, 48GB, 1070ti | R9 3900X, 16GB, Vega64 | 2x E5 2430L v2, 24GB, 970
Office Systems: 2x Xeon Silver 4116, 96GB, 2x 1080ti | i7 3770, 16GB, some old quadro | i5 3210m, 8GB | some i7 macbook
Misc Systems: R5 3500U, 20GB | R5 2400G, 16GB | i5 7640X, 16GB, Vega56 | E5 2620, 8GB, R5 260 | P4 1.8ghz, 0.75GB, Voodoo 5 5500 | Athlon 64 x2 4400+, 1.5GB, FX 5800 Ultra | Pentium D 3.2ghz, 4GB, 7600gt | Celeron g460, 8GB, 730gt | 2x Athlon FX 74, 8GB, 8800gts 512 | FX 9590, 16GB, R9 295x2 | E350, 8GB | Phenom X4 2.6ghz, 16GB, 8800gt | random core2 duo/atom/i5/i7 laptops
george moromisato
Developer
Developer
Posts: 2989
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:53 pm
Contact:

Watch TV, Do Nothing wrote:Auto update didn't happen for me. Logged in and out of multiverse, quit and reopened, but no dice.
Sorry, I had a bug in the configuration. Please try again--it should work.
RPC
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2876
Joined: Thu Feb 03, 2011 5:21 am
Location: Hmm... I'm confused. Anybody have a starmap to the Core?

Ok just restarted Transcendence and the upgrade worked perfectly :D
Tutorial List on the Wiki and Installing Mods
Get on Discord for mod help and general chat
Image
Image
Der Tod ist der zeitlose Frieden und das leben ist der Krieg
Wir müssen wissen — wir werden wissen!
I don't want any sort of copyright on my Transcendence mods. Feel free to take/modify whatever you want.
Watch TV, Do Nothing
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 803
Joined: Sun Feb 05, 2012 12:22 am
Contact:

Updated (or is it "upgraded"?) just fine that time.

For some reason the update doesn't appear in the debug file:

Code: Select all

10/29/2013 14:55:53	Start logging session
10/29/2013 14:55:54	Transcendence 1.2 RC 1
10/29/2013 14:55:54	Loaded library: Collection\LRL15.tdb
10/29/2013 14:55:55	Loading user collection.
10/29/2013 14:56:23	End logging session
10/29/2013 14:56:24	--------------------------------------------------------------------------------
10/29/2013 14:56:24	Start logging session
10/29/2013 14:56:24	Transcendence 1.2 RC 2
10/29/2013 14:56:25	Loaded library: Collection\LRL15.tdb
10/29/2013 14:56:26	Loading user collection.
10/29/2013 14:56:26	Loading news.
10/29/2013 14:56:32	End logging session
erik dela cruz
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 610
Joined: Wed Mar 02, 2011 7:45 pm
Location: Patrolling Scarborough Shoal and the Spratlys Islands (West Philippine Sea)

auto download worked perfectly! Thx George. :)
.....cry without weeping......
.....talk without speaking......
.....scream without raising your voice......
User avatar
digdug
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2615
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:23 pm
Location: Decoding hieroglyphics on Tan-Ru-Dorem

thanks George, update worked perfectly for me :)
snafu
Commonwealth Pilot
Commonwealth Pilot
Posts: 58
Joined: Tue Apr 07, 2009 9:03 pm
Location: London, UK

Would it be possible to add a 'total' filesize to the 'downloading upgrade' status dialog?

Something saying 'downloading upgrade xxx.x MB of yyy.y MB' would be fine

Also, from the loading screen, the dialog (once upgraded) reads 'Press restart to continue' (or similar).. but there is no 'restart' option

Tks
Dom 8-)
CFG
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 163
Joined: Wed Jul 30, 2008 3:05 pm
Location: Germany, NW

That was quick.

I just have a few minor things which were already present in the last RC and the betas:
  • there still is an issue with traffic to armor dealer stations - either not enough docking ports or not enough ships departing
  • the ICX laser is green like a turbo laser, but the impact animation is red. I think because its an 'ordinary' laser both should be red
  • the tech analyzer (that level 1 item) seems to have a problem analyzing level 1 barrels. I have two types of barrels tagged as level 1. One of them is definitely radioactive waste (by amount and found in a sapiens compound), but I can analyze neither of them ("analyzer not sophisticated enough").
The first automatic upgrade/update of Transcendence worked fine for me too, but is this possible without a manual restart of Trans?

EDIT: Comparing the ships specs of Rama and Jenna I think Jenna should be offering to join the player at a commonwealth fortress and Rama at a commonwealth star carrier. I think that was the case in an earlier version or alpha/beta.

When buying an installable device at a commonwealth fortress armory the player is not offered to have the device installed. Not a bug, but I think a logical enhancement.
Vachtra
Militia Commander
Militia Commander
Posts: 306
Joined: Tue Feb 16, 2010 2:03 am
Location: Texas
Contact:

Barrels that are unidentified only tell you level 1, 5, or 10.
The barrels are probably level 4 but listing as level 1 (unidentified).
"Have you guys ever watched the show?" ~ Guy
jakejoachim2013
Anarchist
Anarchist
Posts: 8
Joined: Sun Sep 22, 2013 2:39 pm

Auto Update Worked Thanks!:D i Can't wait for more updates!
~Jake Joachim
User avatar
sun1404
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 527
Joined: Thu Nov 03, 2011 10:32 am
Location: Heretic. (Finally!)

Radioactive Waste's actual level is more than the first analyzer can handle. Though I don't know why would radioactive wastes should be hi-tech, it's not exactly a bug.
Yes, look at my avatar, I have a wyvera type ship.
Watch TV, Do Nothing
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 803
Joined: Sun Feb 05, 2012 12:22 am
Contact:

Also not thrilled about the freighter's reactor getting nerfed. Losing 10MW is a really big deal if you're trying to do a reactorless run.8

edit: i guess it didn't; for some reason i thought it had gotten reduced to 15MW but it's still 25MW
Last edited by Watch TV, Do Nothing on Thu Nov 07, 2013 4:34 am, edited 1 time in total.
Post Reply