Station turrets do the darndest things

These are old bug reports that have been closed.
Locked
Retroactive
Commonwealth Pilot
Commonwealth Pilot
Posts: 66
Joined: Wed Mar 21, 2007 12:45 am

Tue Jan 05, 2010 4:31 am

How do you guys feel about the way turrets are currently generated in-game? I'm talking specifically about the Sung and Commonwealth particle turrets and miner blast turrets that are always in neat geometric patterns around stations and the Teraton and Ares turrets that get generated at random angles and distances from their primary.

I've noticed that Sung turrets frequently spawn on top of planets where they can neither fire nor be fired upon. Meanwhile, now that stations have a major tendency to cluster together in some systems, Teraton defenders and chrysalises occasionally spawn inside of nearby friendly stations, leading to major bykill if the Teraton station is attacked. Do stations with turrets need to be generated at greater distances from other nearby objects?

User avatar
Wolfy
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 5393
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:10 am
Location: Somewhere in the Frontier on a Hycrotan station, working on new ships.

Tue Jan 05, 2010 4:55 am

Or perhaps do a check on the turret to see if it spawned incorrectly?
(shpOrder gPlayership 'barrelRoll)
(plySetGenome gPlayer (list 'hycrotan 'nonBinary))
Image
Homelab Servers: Xeon Silver 4110, 16GB | Via Quadcore C4650, 16GB | Athlon 200GE, 8GB | i7 7800X, 32GB | Threadripper 1950X, 32GB | Atom x5 8350, 4GB | Opteron 8174, 16GB
Workstations & Render machines: Threadripper 2990WX, 32GB, 2x 1080ti | Xeon Platinum 8173M, 48GB, 1070ti | R9 3900X, 16GB, Vega64 | 2x E5 2430L v2, 24GB, 970
Office Systems: 2x Xeon Silver 4116, 96GB, 2x 1080ti | i7 3770, 16GB, some old quadro | i5 3210m, 8GB | some i7 macbook
Misc Systems: R5 3500U, 20GB | R5 2400G, 16GB | i5 7640X, 16GB, Vega56 | E5 2620, 8GB, R5 260 | P4 1.8ghz, 0.75GB, Voodoo 5 5500 | Athlon 64 x2 4400+, 1.5GB, FX 5800 Ultra | Pentium D 3.2ghz, 4GB, 7600gt | Celeron g460, 8GB, 730gt | 2x Athlon FX 74, 8GB, 8800gts 512 | FX 9590, 16GB, R9 295x2 | E350, 8GB | Phenom X4 2.6ghz, 16GB, 8800gt | random core2 duo/atom/i5/i7 laptops

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2769
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Tue Jan 05, 2010 8:44 am

The "spawn on planets" thing happens with Anarchists as well.....the only way you can kill them is with a crate bomb........

Perhaps with Clustered enemies (like the Dwarg, Anarchists, Sung and Ares), the stations should spawn just far enough away from planets so that nothing can physically spawn on planets?
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

schilcote
Militia Captain
Militia Captain
Posts: 726
Joined: Sat Feb 02, 2008 7:22 pm

Tue Jan 05, 2010 1:43 pm

Shrike wrote:crate bomb
What?
[schilcote] It doesn't have to be good, it just has to not be "wow is that the only thing you could think of" bad

Curudan
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 141
Joined: Wed Feb 11, 2009 5:09 pm
Location: Hiding in a packing crate, binging on Salmonite.

Tue Jan 05, 2010 5:02 pm

schilcote wrote:
Shrike wrote:crate bomb
What?
I think he's talking about loading a cargo crate full of fuel. When that detonates, it makes a very large explosion. Though, I'm not sure how you'd detonate the crate when it's on top of a planet.

User avatar
Song
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Posts: 2769
Joined: Mon Aug 17, 2009 4:27 am

Tue Jan 05, 2010 11:36 pm

Curudan wrote:
schilcote wrote:
Shrike wrote:crate bomb
What?
I think he's talking about loading a cargo crate full of fuel. When that detonates, it makes a very large explosion. Though, I'm not sure how you'd detonate the crate when it's on top of a planet.
You don't.......you make one with fuel and/or weapons, and make a BIG one, and put it next to the planet. Only works if the target is just beside it though......you just need the blast to be big enough to reach the station, but still be able to hit the crate.


(And it generally costs more than it's worth)
Mischievous local moderator. She/Her pronouns.

User avatar
Wurmish
Militia Lieutenant
Militia Lieutenant
Posts: 174
Joined: Mon May 11, 2009 2:26 am
Location: A tesseract

Thu Jan 07, 2010 8:41 pm

For planet-bound turrets and stations... if you go the right route don't the Domina wave powers damage them?
My first mod, mostly done, still balance testing.
http://xelerus.de/index.php?s=mod&id=789

Locked